Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

6.6.10

Hjärtantårta

Denna tårta bakade jag till ett dubbelt 60-årskalas. Den går väldigt fort att baka i jämförelse med vanliga tårtor då den är bakad med fyra rulltårtebottnar, dessuton är den saftig och god!



Ingredienser 4 tårtbottnar 250° 5min per st

Botten
2 ägg
dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Vispa ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
3. Pensla ett pakplåtspapper med smör eller matolja.
4. Bred ut smeten i plåten, 30x40cm.
5. Grädda 5min.

Fyllning 1
2 dl hallonsylt

Fyllning 2
5 dl vaniljkräm
2 dl vispad grädde

Fyllning 3
2 dl hallonsylt

5 dl vispgrädde för dekorering
ev karamellfärg
Godis eller bär för dekoration efter smak och tycke.


Börja med att koka vanlijkrämen, följ anvisningarna på förpackningen.
Låt den sedan svalna innan du blandar ner den vispade grädden.
Baka nu tårtbottnarna, till denna tårtan behövs det fyra tårtbottnar.
Smartast är att blanda ingredienser till nästa kaka undertiden
du har en i ugnen, då går det fortast.
Låt bottnarna svalna av innan du brer på fyllningarna.
Lägg en botten på en bricka och bred på hallonsylt.
Lägg på botten nr2 och sedan vaniljkräm.
Sedan lägger du på botten nr3 och hallonsylt och avslutar med den sista bottnen.
När du lagt ihop din tårta skär du ut ett hjärta.
Bred på grädde och dekorera sedan tårtan efter smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar