Dessa muffins är bakade efter mitt recept på Herrgårdstårta. Det kan vara lite svårt att få lagom mängd smet i formarna, efter ett par misslyckade försök förstod jag att det krävs väldigt lite smet i formarna, annars kommer de garanterat att rinna över när de gräddas. Men oavsett i eller utanför formen är de otroligt goda! Antalet muffins beror på formarnas storlek. Till detta recept är stora formar att föredra.
Ingredienser 175° 20min
Muffinsmeten
200 g margarin eller smör
2 dl socker
4 äggulor
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
200 g hallon
Marängsmeten
4 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Vispa smöret och sockret poröst.Muffinsmeten
200 g margarin eller smör
2 dl socker
4 äggulor
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
200 g hallon
Marängsmeten
4 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Tillsätt äggulorna en i taget.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ner i smöret.
Tillsätt till sist mjölken.
Klicka ut i formar, fyll 1/3 av formen.
Lägg i ett par hallon i varje form.
Vispa nu äggvitorna till ett hårt skum.
Rör i socker, vaniljsocker och hälften av mandelspånen.
Klicka ut marängen i formarna och strö över de sista mandelspånen.
Grädda i 175° i ca 20min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar