Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

6.6.10

Hallonmuffins med maräng

Dessa muffins är bakade efter mitt recept på Herrgårdstårta. Det kan vara lite svårt att få lagom mängd smet i formarna, efter ett par misslyckade försök förstod jag att det krävs väldigt lite smet i formarna, annars kommer de garanterat att rinna över när de gräddas. Men oavsett i eller utanför formen är de otroligt goda! Antalet muffins beror på formarnas storlek. Till detta recept är stora formar att föredra.



Ingredienser 175° 20min

Muffinsmeten
200 g margarin eller smör
2 dl socker
4 äggulor
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
200 g hallon

Marängsmeten
4 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Vispa smöret och sockret poröst.
Tillsätt äggulorna en i taget.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ner i smöret.
Tillsätt till sist mjölken.
Klicka ut i formar, fyll 1/3 av formen.
Lägg i ett par hallon i varje form.
Vispa nu äggvitorna till ett hårt skum.
Rör i socker, vaniljsocker och hälften av mandelspånen.
Klicka ut marängen i formarna och strö över de sista mandelspånen.
Grädda i 175° i ca 20min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar