Börja förbered dagen innan du ska baka kakan med att koka kolan eftersom denna tar ca 4h att koka. Detta är ett lätt modifierat recept som kommer från en kaktävling som jag deltog i. Tävling och orginalrecept hittas på Cake Of Sweden och går där under namnet Oooey Gooey brownies. Ooey Goey brownies är som det mesta ett amerikanskt påhitt, ett annat recept med jordnötssmör hittas på Ooey Goey peanutbutter chocolate brownies.
Kaksmeten
120g Smör
120g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
100g hackad mjölkchoklad
Lager 1 - Marchmallows
150g minimarshmallows alt.
200g Fluff (marshmallowsmet på burk)
Lager 2 - Mjölkkola
1 burk sötad kondenserad mjölk
kokad på svag värme ca 3½h
Lager 3 - Chokladtryffel
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
50g smör

120g Smör
120g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
100g hackad mjölkchoklad
Lager 1 - Marchmallows
150g minimarshmallows alt.
200g Fluff (marshmallowsmet på burk)
Lager 2 - Mjölkkola
1 burk sötad kondenserad mjölk
kokad på svag värme ca 3½h
Lager 3 - Chokladtryffel
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
50g smör
Smält smör och mörk choklad i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda mjöl, kakao och salt i en skål.
Vispa ner mjölkblandningen växelvis med den smälta chokladen i äggsmeten.
Häll sedan i den hackade mjölkchokladen.
Bred ut i mindre plåt eller form, ca 20x30cm.
Grädda 175 grader ca 20min.Strö/bred över marchmallowsen och grädda ca 5min till, bred ut dem till ett jämnt lager.
Oj vad goda de ser ut!! =)
SvaraRadera