Dessa biskvier är gjorda utan den traditionella smörkrämen då detta inte är en favorit. Istället har jag fyllt dem med en len chokladkräm med smak av ingefära. Mycket goda.
Ingredienser 175° 13-15min
ca 30st
300 g mandelmassa
2 äggvitor
Chokladkrämen
150 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
100 g mörk choklad att doppa dem i
- Blanda mandelmassan med äggvitorna.
- Klicka eller spritsa ut på ett bakplåtspapper.
- Grädda 13-15min.
- Värm vispgrädden i kastrull men ej så den kokar, dra av från plattan.
- Blanda i övriga ingredienser och rör tills chokladen smällt.
- Ställ på kylning tills den stelnat.
- Bred krämen på kakorna och ställ i kylen.
- Smällt chokladen i vattenbad och doppa sedan biskviernas övre del i choklad.
- Ställ i kylen tills chokladen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar