Roligare än vanliga semlor, och man kan äta många fler av dessa! Dessutom är hembakat alltid godast! Tips; Pudra på florsockret med en tesil, blir jättebra resultat!
Ingredienser 200° 5 min
0.75 dl rapsplja
2½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
7 dl vetemjöl
Fyllning
300g mandelmassa
1 dl vispad grädde
innanmätet från bullen
4dl vispad grädde och florsocker till garnering
Ingredienser 200° 5 min
0.75 dl rapsplja
2½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
7 dl vetemjöl
Fyllning
300g mandelmassa
1 dl vispad grädde
innanmätet från bullen
4dl vispad grädde och florsocker till garnering
- Smula jästen och lös i den fingervarma mjölken med oljan salt, socker och kardemumma.
- Ta i vetemjölet och knåda 5-10min.
- Jäs 30min.
- Baka ut ca 30st små bullar.
- Jäs 30min.
- Pensla bullarna med mjölk.
- Grädda 5min.
- Gröp ur bullarna, blanda innanmätet med grädde och mandelmassa.
- Klicka mandelamassan i bullarna och bred på grädde och pudra locken med florsocker.
Har nu fått smaka på Annas biskvier den ena med dajm o den andra med ingefära.....kan bara säga MUMS.....så fick LCHF kosten vila för ett ögonblick....men det ögonblicket var guld värt!
SvaraRaderaTack Anna för trevligt sällskap o mumsiga bakverk!
Med Ljus o Värme
Jeannette