Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

4.6.10

Cheesecake med choklad, rom och körsbärstäcke

Imorgon blir det utflykt till Lummelundagrottorna och då tänkte jag förbereda en liten picknickkorg. Och där igenom kom jag på detta recept på en cheesecake med en botten gjord av chocolatechipcookies och digestivekex samt en choklad och rom ostfyllning och ett körsbär och romtäcke på kakan. Körsbärssåsen består av 2 burkar körsbär i rom.



Ingredienser 175° 8min + 150° 1h

Botten

150 g chocolatechipcookies
4 digestivekex
50 g margarin
3 msk socker
3 msk kakao

Smeten
400 g färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
4 msk kakao
1 dl rom

Täcke2 burkar körsbär i rom á 375g
rom efter smak
melatin till förtjockning


Smält smör och blanda i socker och kakao.
Smula ner chokladkakor och digestivekex, gärna i mixer.
Häll smöret över kaksmulorna och blanda till deg.
Rör färskost, kondenserad mjölk, rom, ägg och kakao till en jämn smet.
Tryck ut kexdegen i botten av en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Förgrädda 175° i ca 8 min.
Häll i smeten och grädda kakan 150° i ca 1 h.
Rensa och hacka körsbären och banda med en dela av lagen och rom efter smak.
Koka sedan i kastrull och tillsätt förtjockningsmedel, ex Melatin, lagom mängd för att sylten ska stelna på kakan.
Häll sedan de varma körsbären över kakan.
Låt kakan stå i kylen ett par timmar, gärna över natten, innan du skär i den annars rinner den garanterat ut.

Tips!
För att vara säker på att körsbärsgelén är tillräckligt tjock kan man hälla över lite på ett fat och ställa in i frysen så det svalnar av fort och så kan du se om konsistensen är bra.




1 kommentar:

  1. ååh, vad gott! älskar cheesecake och älskar körsbär! det här receptet måste jag testa

    SvaraRadera