En riktigt krämig cheesecake med smak av blåbär, hallon, björnbär och kanel som är både god och vacker att titta på. Perfekt dessert på en lite lättare middag, eller kanske som fika på kalaset. Dessutom är den mycket enkel att göra!
Ingredienser 175° 8min + 150° 1h
Botten
12 digestivekex
75 g margarin
3 msk socker
½ tsk kanel
Smeten
400 g färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
½ dl färskpressad citron
100 g stora blåbär
GarneringHallonsylt
Grädde
Björnbär
Vit choklad
Smält smör och blanda i socker och kanel.
Smula ner digestivekexen.
Rör färskost, kondenserad mjölk citronsaft och ägg till en jämn smet.
Tillsätt ca hälften av blåbären i smeten.
Tryck ut kexdegen i botten av en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Förgrädda 175° i ca 8 min.
Häll i smeten och sprid ut de sista blåbären ovanpå.
Grädda 150° i ca 1 h.
Låt kakan svalan helt innan du skär i den annars rinner den garanterat ut.
Smällt hallonsylten i en kastrull och häll på kakan.
Garnera varje bit med grädde, bär och choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar