LCHF - Low Carb High Fat
En somrig variant på min favorit tårta är denna kolhydrat fattiga herrgårdstårtan. På bilden bakad i halv sats.
En somrig variant på min favorit tårta är denna kolhydrat fattiga herrgårdstårtan. På bilden bakad i halv sats.
Ingredienser 12 bit 175° 40min
Kaksmet
150 g smör
1½ dl sötningsmedel
8 äggulor
1 dl fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
½ dl grädde
Marängsmet
1 dl sötningsmedel
8 äggvitor
2 dl mandelflarn
500 g färska jordgubbar
2,5 dl vispgrädde
Kaksmet
150 g smör
1½ dl sötningsmedel
8 äggulor
1 dl fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
½ dl grädde
Marängsmet
1 dl sötningsmedel
8 äggvitor
2 dl mandelflarn
500 g färska jordgubbar
2,5 dl vispgrädde
- Vispa smör och sötningsmedel i en bunke.
- Tillsätt äggulorna en i taget.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ner i smöret.
- Vispa ner grädden.
- Bred på smörpapper i plåt ca 40x30 cm.
- Vispa äggvitor och sötningsmedel till hårt skum.
- Rör i hälften av mandeln.
- Bred ut marängen över kaksmeten och strö över den sista mandeln.
- Grädda 40 min.
- Låt kakan svalna och skär sedan i två lika stora delar.
- Bred ut den vispade grädden och skiva på jordgubbar på en del.
- Lägg sedan på den andra kakan och spritsa på grädde och sätt på hela jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar