Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

31.3.10

Banankaka

Om man har en klase bananer som ligger och har blivit så pass mörka att det är dags att kasta dem så kan man istället baka denna banankaka som blir allra godast med söta mjuka bananer. Här har jag delat upp smeten i två bunkar och fick två lite lägre kakor, men man kan lika bra göra en stor kaka.


Ingredienser 175° 45 minuter

3 ägg
2 dl socker
2 dl ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
4 bananer
100 g smör
5 dl mjöl
1 dl mjölk


  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel, ingefära och salt och rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt bananerna mosade, sedan smöret smält och mjölken.
  4. Sist tillsätter du vetemjölet och rör allt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en bröad form. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar