Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

13.3.10

Dajmbiskvier

Vilka fantastiskt goda biskvier! Fyllda med en chokladkräm gjord på ljus choklad och massor med dajmkulor gör dem helt oemotståndliga. Godare än godis så ät middag först...


Ingredienser 175° 13-15min
ca 30st

300 g mandelmassa
2 äggvitor

Chokladkrämen
150 g ljus choklad
50g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk smör
1½ påse dajmkulor (150g)

100 g ljus choklad att doppa dem i
½ påse dajmkulor

  1. Blanda mandelmassan med äggvitorna.
  2. Klicka eller spritsa ut på ett bakplåtspapper.
  3. Grädda 13-15min.
  4. Värm vispgrädden i kastrull men ej så den kokar, dra av från plattan.
  5. Blanda i allt utom dajmkulorna och rör tills chokladen smällt.
  6. Ställ på kylning ca 15 min och rör sedan i dajmkulorna, låt sedan stå kallt tills den stelnat.
  7. Bred krämen på kakorna och ställ i kylen.
  8. Smällt chokladen i vattenbad och doppa sedan biskviernas övre del i choklad.
  9. Tryck på ett par dajmkulor ovanpå biskvierna.
  10. Ställ i kylen tills chokladen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar