Vilka fantastiskt goda biskvier! Fyllda med en chokladkräm gjord på ljus choklad och massor med dajmkulor gör dem helt oemotståndliga. Godare än godis så ät middag först...
Ingredienser 175° 13-15min
ca 30st
300 g mandelmassa
2 äggvitor
Chokladkrämen
150 g ljus choklad
50g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk smör
1½ påse dajmkulor (150g)
100 g ljus choklad att doppa dem i
½ påse dajmkulor
ca 30st
300 g mandelmassa
2 äggvitor
Chokladkrämen
150 g ljus choklad
50g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk smör
1½ påse dajmkulor (150g)
100 g ljus choklad att doppa dem i
½ påse dajmkulor
- Blanda mandelmassan med äggvitorna.
- Klicka eller spritsa ut på ett bakplåtspapper.
- Grädda 13-15min.
- Värm vispgrädden i kastrull men ej så den kokar, dra av från plattan.
- Blanda i allt utom dajmkulorna och rör tills chokladen smällt.
- Ställ på kylning ca 15 min och rör sedan i dajmkulorna, låt sedan stå kallt tills den stelnat.
- Bred krämen på kakorna och ställ i kylen.
- Smällt chokladen i vattenbad och doppa sedan biskviernas övre del i choklad.
- Tryck på ett par dajmkulor ovanpå biskvierna.
- Ställ i kylen tills chokladen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar