Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

2.3.10

Creme Caramel

Visst kan man köpa färdig creme caramel på påse och bara blanda ihop, men om man ska bjuda på denna dessert så är det mer uppskattat och godare om man gör den själv. Krävs lite tid och tålamod men absolut värt jobbet!


Ingredienser 175° 20-30min

½ l mjölk
4 msk socker
1 vaniljstång
4 ägg

Caramelsåsen

1 msk smör
5 msk socker
3msk vatten

  1. Börja med att göra karamellsåsen. Smällt smöret i stekpanna.
  2. Blanda i socker och vatten och sjud tills den blir trådig men inte för tjock.
  3. Häll i portionsskålarna och låt den svalna.
  4. Nu ska vi sjuda mjölken tillsammans med den urgröpet från vaniljstången och sockret.
  5. Vispa upp äggen i en skål.
  6. Häll nu mjölkblandningen över äggen och vispa ordentligt.
  7. Häll smeten i de förberedde portionsskålarna.
  8. Skädd formarna i en gratängform med vatten så de står i ett vattenbad.
  9. Grädda i ugnen 20-30min tills de blivit fasta i konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar