Om man tycker om choklad så kommer man älska den ljuva chokladkrämen som ligger som ett täcke i formen. Då gör man som jag gör och fyller formarna med så mycket kräm att det nästan rinner över!
Ingredienser 175° 12-15min
16st
Deg
150 g smör
1½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1 ägg
1½ tsk bakpulver
Chokladkräm
75 g smör
1 msk kakao
2 dl grädde
1 dl socker
maizena såsredning för ljusa såser
- Blanda ingredienserna till degen i en bunke.
- Tryck ut i aluminiumformar.
- Grädda ca 12-15 min.
- Koka chokladkrämen, och red av den med maizena tills den nästan blir tjock som kola.
- Tryck en grop i den avsvalnade kakan och fyll med chokladkräm.
- Låt formarna stå kallt och stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar