Moster Anna bakar och njuter av livets goda. Ta del av eget utformade recept.

Hitta Recept

25.3.10

Choklad & mint cupcake

Minicupcakes med en liten gömma av chokladtryffel kan få vem som helst på gott humör! Men det krävs en köksvåg för detta recept.


Ingredienser 190° 10-12min

Muffins
100 g vetemjöl
125 g socker
2 ägg
125 g smör
2 msk mjölk
2 msk kakao

Mintfrosting
200 g färskost
50 g margarin
1 dl florsocker
blå karamellfärg
mintessens efter smak

Chokladtryffel
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör


  1. Vispa smöret och sockret poröst.
  2. Tillsätt ägg och mjölk, sedan mjöl och kakao.
  3. Klicka ut i formar, fyll 2/3 av formen.
  4. Blanda nu alla ingredienser till frostingen och ställ i kylen.
  5. Värm ingredienserna till chokladtryffeln i en kastrull, men inte så det kokar.
  6. Ta en äppelurkärnare och stick mitt i muffinsen så det blir ett håll i den.
  7. Häll sedan tryffelsåsen i hålet.
  8. Ställ muffinsen i kylen så tryffeln stelnar.
  9. Spritsa sedan på frostingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar